You are here

About Your Colonoscopy Appointment (Albanian)

View this page in other languages:
English | عربى | Español | Português | Tiếng Việt

PYETJE? Për emergjencë mjekësore: telefononi 911

Për pyetje në lidhje me logjistikën ose përgatitjen e takimit: telefononi programuesit tanë në 508-334-8036, nga e Hëna në të Premte, nga ora 08:00 deri në orën 16:00. 

Për pyetje shëndetësore/klinike ose për probleme para ose pas procedurës suaj:

telefononi ekipin tonë të Infermierisë nga e Hëna deri të Premten, nga ora 8 deri në 4 pasdite në 508-334-8419 (21 Eastern Avenue), 508-334-6484 (Kampus Memorial), 774-442-2154 (Kampus Universitar) ose 508-597-2233 (Southborough).

Për pyetje urgjente (vetëm pas orarit të punës), kontaktoni centralin kryesor të spitalit në 508-334-1000 dhe kërkoni për infermieren ose mjekun roje të gastroenterologjisë. 

A do të marrë një konfirmim për datën dhe orën? 

Nëse jeni regjistruar për mesazhe me tekst nga UMass Memorial, do të merrni lajmërime për kujtim mbi udhëzimet e përgatitjes. Ju mund të merrni një telefonatë për të konfirmuar procedurën tuaj, vendndodhjen dhe kohën e mbërritjes.

Duke pasur parasysh kohën e procedurës sime, kur duhet të planifikoj të arrij dhe të bëj regjistrimin?

Në përgjithësi, ju duhet të mbërrini 45 minuta përpara procedurës për t'u regjistruar dhe për të përfunduar hapat shtesë përpara procedurës suaj.

Nëse procedura ime është në orën 7 të mëngjesit, a duhet vërtet të zgjohem në orën 2 të mëngjesit (pesë orë më herët) për të përfunduar preparatin time?

Po! Nëse përgatitja juaj e kërkon, është e nevojshme të përfundoni marrjen e preparatit pesë orë para procedurës suaj që do të thotë se duhet të zgjoheni në mes të natës për të përfunduar preparatin tuaj. Kjo mund të mos jetë e nevojshme për të gjitha përgatitjet. 

Sa kohë duhet të planifikoj që të jem në takimin tim (nga arritja në largim)?

Ju mund të shpenzoni dy deri në tre orë në njësinë e kolonoskopisë nga momenti kur ju të mbërrini deri në momentin kur largoheni.  

Do të doja të merrja informacionin për takimin dhe përgatitjen në mënyrë elektronike, si dhe rezultatet e mia. Si mund të regjistrohem për portalin MyChart?

MyChart është portali i pacientëve të UMass Memorial Health për informacionin shëndetësor, opsionet e kontaktit me ofruesin e kujdesit shëndetësor dhe informacionin e takimit tuaj më të fundit.   

  • Flisni me zyrën e ofruesit tuaj të kujdesit shëndetësor. 

Kur duhet të jetë gati personi që do të më marrë në ditën e procedurës sime?

Në mënyrë tipike, pacientët shpenzojnë dy deri në tre orë në takim nga ardhja në kohën e marrjes. Do t'ju kërkohet të jepni një numër telefoni për personin që do t’ju marrë kur të mbërrini për procedurën tuaj. Ai person do të kontaktohet kur procedura juaj të përfundojë dhe është koha që ata t'ju marrin. Ju lejohet një vizitor, kështu që personi juaj mund të vijë në spital ndërsa jeni duke kryer procedurën, ose personi juaj mund të presë në makinë. Parkimi ngjitur me ndërtesën është falas në vendndodhjen tonë 21 Eastern Avenue. Opsione parkimi për vendndodhjet tona të tjera: https://www.ummhealth.org/umass-memorial-medical-center/patients-visitors/plan-your-visit/directions-parking

KUJTIM: Ju do të merrni medikamente sedatuese dhe do të keni nevojë për një të rritur (21+) të njohur për t’ju marrë në shtëpi. Uber, taksi dhe ndarje udhëtimi me të tjerë NUK pranohen përvec nëse ju shoqëroheni nga një i rritur i përgjegjshëm (21+). Autobusët dhe mjetet e tjera të transportit publik nuk janë NË ASNJË RAST të pranueshme.    

Pse NUK mund të drejtoj vetë makinën?

Do t'ju jepen barna kundër dhimbjes dhe një qetësues për t'ju ndihmuar të relaksoheni përpara procedurës. Mund të duhet më shumë se kohëzgjatja e takimit tuaj që qetësuesi të kalojë. Një i rritur i përgjegjshëm mbi 21 vjeç duhet t'ju çojë në shtëpi. Ju nuk duhet të ngisni makinën për 24 orë ose të paktën për pjesën e mbetur të ditës.

A do të mbulohet kostoja e procedurës sime nga sigurimi im shëndetësor?

Nëse jeni planifikuar ose kërkoni të planifikoni kolonoskopinë tuaj, kontaktoni kompaninë tuaj të sigurimit shëndetësor në lidhje me mbulimin dhe bashkëpagesën për procedurën. Nëse kompania juaj e sigurimit shëndetësor kërkon autorizim, zyra jonë do të kontaktojë. Shumë kompani të sigurimeve shëndetësore nuk kërkojnë pagesë paraprakisht për kolonoskopi kontrolli rutinë, por disa sigurues mund të kërkojnë një bashkëpagesë për kolonoskopi ose procedura të tjera gastrointestinale. Mësoni më shumë rreth shërbimeve tona të Këshillimit Financiar ose kritereve të Medicare për mbulimin e kolonoskopisë.